1/4

Regenerativna kirurgija

 

 

 

PRGF-Endoret® (Plasma Rich in Growth Factors - ENDOgeneus REgenerative Technology) je najsuvremenija biotehnologija za obnavljanje tkiva, koja se koristi u oralnoj kirurgiji, implantologiji, parodontologiji i estetskoj medicini.

Najviše se koristi za nadogradnju i širenje kosti, podizanje sinusa, te bolju osteointegraciju implantata. Prednost korištenja ove tehnologije je u činjenici da zamjenjuje dosadašnje umjetne materijale za nadogradnju kosti i koristi potpuno prirodne mehanizme obnove tkiva koji se nalaze u ljudskom tijelu, tj. u krvi samog pacijenta.

 

Postupak je vrlo jednostavan i bezbolan. Pacijentu se u ordinaciji izvadi krv, te se iz nje, postupkom centrifugiranja i frakcioniranja plazme, odvoje krvne stanice i plazma. Nakon toga, iz pacijentove plazme se posebnim postupcima, izrađuje materijal za nadogradnju kosti, te fibrinska membrana kojom se prekriva mjesto augmentacije ili ugradnje implantata.

 

Razlika u odnosu na druge metode regeneracije tkiva iz pacijentove krvi je u tome, da su u PRGF-Endoret® postupku, upalne krvne stanice - leukociti, izdvojeni iz plazme, pa nema upalne reakcije. Samim time, oporavak od kirurškog zahvata je brži i bezbolniji.


 

Ova biotehnologija našla je široku primjenu u dentalnoj medicini, posebice oralnoj kirurgiji, a mi je koristimo pri implantološkim zahvatima, kod augmentacije kosti i mekih tkiva, podizanja sinusa, apikotomija, zatvaranja rane nakon vađenja zuba, parodontološkim zahvatima, te pri tretmanima trajnog pomlađivanja.

 

Privatna ordinacija dentalne medicine Ćaleta Cupek jedina je BTI ordinacija u Varaždinu, te posjeduje certifikate za primjenu PRGF-Endoret® biotehnologije.

Galerija osmijeha
Show More
  • Wix Facebook page
  • Twitter Classic
Kontakt:

Ulica 22. rujna 1991. 6

42000 Varaždin

ordinacija.caleta.cupek@gmail.com

Tel: 042/631-175

Mob: 091/5658-917

 

Radno vrijeme:

Ponedjeljak                           9:00-17:00

Utorak, Srijeda, Četvrtak   12:00-20:00

Petak                                      9:00-15:00

i prema dogovoru.

Gdje smo?

Privatna ordinacija dentalne medicine Ćaleta Cupek © 2019  Sva prava pridržana.