Implantologija

 

 

 

 

Implantologija je najmlađa i najbrže rastuća grana stomatologije. To je skup kirurških postupaka kojima se ugradnjom titanskog implantata u gornju ili donju čeljust nadomješta korijen izgubljenog zuba. Implantat služi kao nositelj protetskih nadomjestaka za izgubljeni zub.

 

Implantati su idealan izbor za ljude dobrog zdravlja koji su izgubili jedan ili više zuba zbog parodontitisa, traume ili nekog drugog razloga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ako nedostaje samo jedan zub u zubnom nizu, jedan implantat i krunica ga mogu nadomjestiti.

 

Ako nedostaje više zuba, mostovi na implantatima mogu nadomjestiti te zube. Optimalno raspoređeni dentalni implantati će u tom slučaju nadomjestiti zube koji nedostaju.

 

Ključ uspješne integracije implantata je kvaliteta i kvantiteta kosti u koju se implantat ugrađuje. Stražnji dio gornje čeljusti je tradicionalno najteže područje za postavljanje implantata zbog nedovoljne kvalitete i kvantitete kosti i blizine maksilarnog sinusa.

 

Augmentacija maksiranog sinusa može riješiti taj problem podizanjem dna sinusne šupljine i umetanjem umjetne kosti kako bi se dobilo dovoljno kosti za umetanje implantata. Postoji nekoliko tehnika kojima se to može učiniti. Ovisno o individualnoim potrebama, ostavlja se od 4 do 12 mjeseci da se formira nova kost prije ugradnje implantata. Podizanje dna sinusa dokazano značajno povećava uspješnost implantološke terapije u tom području. 

 

U suradnji s oralnim kirurgom u našoj ordinaciji ugrađujemo implantate njemačke tvrtke Ankylos.

 

Galerija osmijeha
Show More
  • Wix Facebook page
  • Twitter Classic
Kontakt:

Ulica 22. rujna 1991. 6

42000 Varaždin

ordinacija.caleta.cupek@gmail.com

Tel: 042/631-175

Mob: 091/5658-917

 

Radno vrijeme:

Ponedjeljak                           9:00-17:00

Utorak, Srijeda, Četvrtak   12:00-20:00

Petak                                      9:00-15:00

i prema dogovoru.

Gdje smo?

Privatna ordinacija dentalne medicine Ćaleta Cupek © 2019  Sva prava pridržana.