Ordinacija za cijelu obitelj...

...mjesto Vašeg novog osmjeha

za uživanje u svakom trenutku...
garancija izvrsnosti i kvalitete...

    


RADNO VRIJEME:


Ponedjeljak

9:00-17:00


Utorak  

12:00-20:00


Srijeda 

12:00-20:00


Četvrtak

12:00-20:00


Petak

9:00-15:00

i prema dogovoru.


042/631-175

091/5658-917

Gdje smo?

    

Find us on Facebook
Dječja stomatologija

U našoj ordinaciji posebnu pažnju poklanjamo dječjoj i preventivnoj stomatologiji.

Dječja stomatologija proučava zbivanja u usnoj šupljini djeteta, a njena preventivna uloga osigurava i provjerava pravilan rast i i razvoj dječjih zuba. Bitno je pravovremeno otkriti i liječiti svako oboljenje mliječnih i trajnih zubi kako bi se spriječio loš utjecaj na usta i cijeli organizam.

Prvi posjet stomatologu bi trebao uslijediti već nicanjem prvog mliječnog zubića.

Prvi susret djeteta sa stomatologom trebao bi biti susret upoznavanja, bez zahvata. Dijete je potrebno upoznati s doktorom i ordinacijom jer nepoznati aparati i zvukovi mogu preplašiti djecu. Dijete u prvom posjetu stomatologu ne bi trebalo osjetiti bol kako bi slijedeći put, kada bi možda trebao uslijediti zahvat, došlo bez ikakvog straha. Povjerenje djece nije lako zadobiti i pri svakom susretu treba graditi dobar odnos između djeteta i stomatologa.

Cilj našeg rada s djecom je smanjenje straha i sprječavanje nastanka karijesa. Stoga se najmlađim pacijentima zubi premazuju preparatima GC MI Paste i GC Tooth Mousse kako bi se spriječio karijes od najranije dobi.

Ukoliko se karijes već pojavio, važno je da se i mliječni zub sanira jer karijes koji uništi dio mliječnog zuba i dođe do živca izaziva neugodne bolove i veliku psihološku traumu kod djece, ali i roditelja. Svakako je nužno spriječiti gubitak mliječnog zuba jer to dovodi do opsežnih promjena u položaju ostalih mliječnih, a posebice novih trajnih zubi. Oni tijekom nicanja ne zauzimaju svoj fiziološki položaj te dovode do poremećaja u nicanju i kasnije obavezne ortodontske terapije.

Kako bi prvi trajni zubi ostali zdravi, oni se moraju zaštititi pečaćenjem fisura (udubina na zubu) materijalom koji sprječava nakupljanje hrane, a time i pojavu karijesa. Zahvat je potpuno bezbolan jer se izvodi na zdravom zubu i prethodi mu samo čišćenje i poliranje površine zuba.